Składniki: biszkopt: - 3 jajka, - 60 g mąki pszennej, - 30 g mąki ziemniaczanej, - 90 g cukru, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - szczypta soli, - 500 ml śmietanki 30%, - 2 garście jagód, - 1 galaretka fioletowa, - posypka czekoladowa Dr Oetker, - prymulki z opłatka Dr Oetker. Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Po upieczeniu biszkopt zostawiamy jeszcze na 15 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i na końcu wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Na górę wylewamy połowę stężałej galaretki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.