Ciasto i sos pomidorowy zrobiłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego który fajnie komponował się ze smakiem szparagów. składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej typ 500 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego dodatki 1 pęczek zielonych szparagów 2 pomidory 2 kulki mozzarelli ser żółty do posypania, u mnie mieszanka goudy i cheddara sos pomidorowy 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju czosnek niedźwiedzi sól,pieprz cukier Przygotować dodatki. Ciasto rozwałkować na duży prostokąt, u mnie wielkość dużej blaszki z piekarnika. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20 minut, funkcja góra-dół. Następnie do mąki wlać rozmącone drożdże z olejem i zgnieść elastyczne ciasto. Gotowe ciasto odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia. Rozwałkowane ciasto ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na oleju podsmażyć przepuszczony przez praskę czosnek. Ułożyć plastry pomidora i mozzarelli a na nich ugotowane szparagi. Mąkę wymieszać z cukrem, solą i czosnkiem niedźwiedzim.