Kruche babeczki z pastą chrzanową

Monika
Przekąski
31.12.2017 11:26
Kruche babeczki z pastą chrzanową

składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żołtka szczypta soli pasta chrzanowa ok 350 g zmielonego sera ( jak na sernik ) 1-2 łyżki tartego chrzanu 3 łyżki musztardy francuskiej, u mnie Octim sól,pieprz do smaku ok 3-4 łyżki jogurtu naturalnego do dekoracji wykorzystałam: plaster wędzonego łososia plaster wędliny natkę pietruszki czarne oliwki listki bazylii czarny sezam musztardę francuską Octim Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto się przyrumieni, ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki do schłodzenia na ok 30 minut. Potem ciasto rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i ułożyć na talerzu lub kratce aby wystygły. Foremką do babeczki wykroić koła z ciasta, następnie tym wykrojonym ciastem wylepić dokładnie foremki do babeczek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/12/kruche-babeczki-z-pasta-chrzanowa.html