Placki owsiane z twarogiem i jabłkami

Dominika
Śniadania
08.06.2016 19:55
Placki owsiane z twarogiem i jabłkami

Składniki Ilość: 12 placków owsianych 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 jajka 270 g twarogu półtłustego ok. 1/3 szklanki mleka 2 małe jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 Na patelni rozgrzać olej i wykładać na nią po maksymalnie 2 łyżki masy na jednego placka. Smażyć na małym ogniu (łatwo się przypalają ) pod przykryciem przez około 2 minuty, obrócić delikatnie i smażyć jeszcze około 1 minutę. czubata łyżka miodu szczypta soli olej do smażenia Do podania dowolne owoce, jogurt naturalny lub inne dodatki Przygotowanie Twaróg umieścić w misie blendera i zmiksować chwile, aż konsystencja sera zrobi się gładka. Odstawić masę na placki na około 15 minut. W osobnej misce zmiksować ręcznym blenderem płatki owsiane, na mąkę. Gotowe placki wyłożyć na talerz i podawać z owocami lub jogurtem. Tym razem płatki owsiane pojawiły się w towarzystwie z twarogiem i jabłkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/placki-owsiane-z-twarogiem-i-jablkami/