Składniki Ilość: ok. 13 kanapek 2 małe bagietki 2 gruszki 100 g sera z niebieską pleśnią garść orzechów włoskich trochę masła opcjonalnie: miód Przygotowanie Gruszki obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w plasterki. Tym bardziej teraz, kiedy za oknem robi się coraz zimniej, rano koniecznie przygotowuję sobie ciepłą herbatę lub kawę na pobudzenie, a do tego pyszne śniadanie. Jak już kilka razy wspomniałam, uwielbiam śniadania na słodko, więc by jeszcze bardziej się dopieścić, kanapki polałam odrobiną miodu :) Ser pleśniowy pokroić na cienkie plasterki i układać na grzankach. Orzechy włoskie lekko rozbić na mniejsze kawałki, a następnie krótko podprażyć na suchej patelni. U mnie właśnie to połączenie znalazło się na chrupiących grzankach... Na górę kłaść plasterki gruszek i posypywać podprażonymi orzechami włoskimi.