Na 6 z nich ułożyć po kilka plastrów gruszki (zostawić trochę do wyłożenia na górę tostów) i przykryć je pozostałymi kromkami wysmarowanymi twarogiem. Takie kanapki maczać w masie jajecznej i układać pionowo w uprzednio wysmarowanej masłem formie do pieczenia o wymiarach 26 x 12 cm. Formę z przygotowanymi kanapkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i piec przez około 30 - 40 minut. 4 jajka 1/2 szklanki mleka 6 łyżek cukru brązowego 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 20 g masła Przygotowanie Gruszki obrać, wydrążyć z nich gniazda nasienne i pokroić w plastry. Do tej pory jak robiłam tosty francuskie to smażyłam je na patelni, ale tym razem postanowiłam zapiec je w piekarniku. Ciepłe tosty francuskie wykładać na talerze, na górze dekorując je dodatkowo pozostałymi karmelizowanymi gruszkami. Jeśli jednak wolicie smażone na patelni, nic nie stoi na przeszkodzie by właśnie tak je przygotować Jak cukier z masłem zacznie bulgotać, to mieszając smażyć owoce przez około 6 minut.