Sorbet truskawkowo-cytrynowy

Agata
Desery
08.06.2016 13:31
Sorbet truskawkowo-cytrynowy

Jeśli nie posiadamy maszynki do lodów, truskawki po 60 minutach macerowania wkłada m y do zamrażarki na 2-3 godziny, a następnie je blendujemy. Rolujemy na desce, gdy po p ękaj ą wł ó kna w cytrynie wydob ę dziemy z niej więcej soku. Przekładamy do plastikowych pojemniczków na lody, przykrywamy i wstawiamy do zamrażarki na 4-5 godzin. Truskawki myjemy i odsąc zamy , kroi my na ćwiartki, pol ewamy sokiem cytrynowym i zasyp ujemy cukrem. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Po tym czasie truskawki blend ujemy na gładką masę. Dokładnie miesza my i odstawi amy na min i mum 60 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/06/sorbet-truskawkowo-cytrynowy.html