Do przygotowania 4-5 porcji potrzebujemy: - 1 opakowanie śmietany 30% (u mnie 330 g) - 1 gorzką czekoladę (90 g) - świeże owoce 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy pilnując, aby cały czas pozostała płynna. Uważajcie, aby nie ubijać śmietany za długo, ponieważ wówczas powstaną maślane grudki, z których nic nie da się już zrobić. 3. U mnie ekspresowa kąpiel wodna wygląda tak, że czekoladę łamię na mniejsze kostki i przekładam do małego garnuszka. Następnie wkładam do niego mały garnek z czekoladą, mieszam i po chwili czekolada jest idealnie płynna. Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na banalnie prosty krem czekoladowy, do którego będziemy potrzebować tylko 2 składników. 5. Deser należy wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.