Baton Bounty z kaszy kuskus.

Jotka
Desery
20.05.2016 8:28
Baton Bounty z kaszy kuskus.
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

* 1 szklanka kaszy kuskus

· 1 i ½ szklanki mleka kokosowego

· 200 gram wiórek kokosowych

· 4 łyżki miodu

· 100 gram czekolady( najlepiej gorzka – u mnie mleczna)

· Pół szczypty soli ( dosłownie kilka ziarenek)

Przepis

1. W garnuszku zagotować 1 i ¼ szklanki mleka kokosowego i 3/4 szklanki wody.

2. Do naczynia wsypać kasze kuskus oprószyć solą. Kasze zalać wrzącym mlekiem, przemieszać i przykryć. Odstawić na 5 minut. Powinna wchłonąć cały płyn.

3. Kaszę odkryć, przemieszać i odstawić do przestygnięcia.

4. Do przestudzonej kaszy dodać wiórki kokosowe i miód. Dokładnie wymieszać.

5. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie keksówka). Rozłożyć dokładnie, docisnąć.

6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać pozostałe mleko kokosowe. Dokładnie wymieszać. Polewą posmarować masę.

7. Schłodzić w lodówce przez ok godzinę aby

masa stężała.