Składniki: - 250g makaronu łazanki - 400g boczku wędzonego, lub kiełbasy - 2 cebule - 500g kapusty kiszonej - łyżka koncentratu pomidorowego ( opcjonalnie ) - 2 ząbki czosnku - kilka pieczarek - pieprz i majeranek do smaku Przygotowanie: - W głębokim garnku podsmażamy boczek pokrojony w średnią kostkę. Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie koncentratem, który ja dodaję tylko dlatego, że u mnie w domu bardzo lubią tę wersję. Kiedy będzie już ładnie podsmażony, dorzucamy posiekaną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki i czosnek. Pewnie dlatego, że kiedyś właśnie takie proste dania były smaczne, przygotowywało się je w każdym domu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/lazanki-z-boczkiem-i-pieczarkami/