Składniki Biszkopt x 3 ( 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 2/3 szkl mąki 3 x 1/3 szkl cukru 3 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 x 1 łyżeczka cukru waniliowego Jeden biszkopt nasączamy, smarujemy ciemnym kremem, układamy na nim część pokrojonych w kostkę brzoskwiń, nakładamy drugi biszkopt, również nasączamy, smarujemy jasnym kremem, układamy pozostałe brzoskwinie. Dodatkowo 1/2 brzoskwiń z puszki masa cukrowa barwniki spożywcze 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier z cukrem waniliowym oraz żółtka. Krem 500 ml śmietanki 30% 1,5 czekolady białej 1 czekolada deserowa Poncz 1,5 cytryny 3 szkl wody 2 łyżki cukru miękka margaryna lub masło 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Kiedy ostygną wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na noc. 6. Tort smarujemy kremem maślanym i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzin ę. 7. Zdejmujemy garnki z gazu i dodajemy połamane czekolady: do jednej białą, do drugiej deserową. 3. Cytryny obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Obie części gotujemy na mniejszym ogniu uważając, aby nie wykipiały.