Bezy z bitą śmietaną i owocami (gluten-free)

Dagmara
Desery
11.05.2016 20:06
Bezy z bitą śmietaną i owocami (gluten-free)

Składniki na 7-8 bezików: 4 białka z dużych jaj szczypta soli 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu z białego wina Dodatkowo: 200 g schłodzonej śmietany 36% 1-2 łyżki cukru pudru ulubione owoce CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pieczemy 30 minut, następnie beziki pozostawiamy w wyłączonym zamkniętym piekarniku na kolejne 30 minut. Na papierze do pieczenia rysujemy 7-8 równych kręgów, kładziemy na blaszce do pieczenia. Bardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika (najlepiej zostawić je tak na całą noc).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/05/bezy-z-bita-smietana-i-owocami-gluten.html