Prawdziwe węgierskie leczo

Dagmara
Obiad
11.05.2016 20:06
Prawdziwe węgierskie leczo

Składniki: 70 wędzonej słoniny*, pokrojonej w drobną kostkę 1 cebula, pokrojona w piórka 1 łyżka słodkiej papryki (najlepiej węgierskiej) 4 słodkie papryki szpiczaste, oczyszczone, pokrojone w paski 1cm 3 pomidory, sparzone, obrane, pokrojone w ósemki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400 g węgierskiej kiełbasy paprykowej, pokrojonej w grube plastry sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Smacznego! :) *jeżeli nie macie dostępu do wędzonej słoniny, możecie użyć zwykłej, a całą potrawę doprawić łyżeczką wędzonej papryki :) Wsypujemy paprykę w proszku, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone słodkie papryki szpiczaste i pomidory. Do zimnego garnka z grubym dnem wrzucamy słoninę, stawiamy na małym ogniu i wytapiamy przez około 7 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/05/prawdziwe-wegierskie-leczo.html