Składniki ciasto (blacha kwadratowa 22 x 22 lub tortownica 21 cm) 5 jajek 1 szklanka kisielu wiśniowego ( 4 szt. ) 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 1/2 l mleka 1 szkl cukru 25 dag masła 4 łyżki kaszy manny 2 łyzki kakao ekstrakt migdałowy polewa 1/4 kostki masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo po jednym żółtku. Lekko kwaśny smak ciasta przełamuje słodki krem na bazie kaszy manny i gorzka polewa. Możemy również podzielić ciasto na trzy równe części i upiec każdą osobno. 3. Ciasto przecinamy na trzy części. 4. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy ciągle mieszając. Miękkie masło ucieramy z kakao, stopniowo dodajemy kaszę i ekstrakt migdałowy.