Rafaello

Dagmara
Desery
22.01.2016 13:19
Rafaello

Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. 2. Migdały (około 20-30 sztuk) zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na bok na 10 minut, a następnie przelewamy lodowatą wodą. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki do schłodzenia na dodatkowe 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na około 4 godziny, aż masa będzie twarda. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści. 3. Z zastygniętej masy odrywamy kawałek, wbijamy w nią migdał i szybko formujemy kuleczkę między dłońmi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/01/rafaello.html