Dip miętowy – raita miętowa

Pati
Przekąski
09.05.2016 10:41
Dip miętowy – raita miętowa

Jako, że lato w pełni, a u mnie w ogródku mięta rośnie jak szalona, szukam sposobów na jej wykorzystanie. Osobiście polecam mięte cytrynową, idealnie nadaje się jako dodatek do wody w upalne dni (zdjęcie po prawej stronie) oraz ananasową, która ma delikatny smak i piękne dwukolorowe liście (po lewej). duża garść posiekanej mięty sól i pieprz Miętę siekamy na drobno, jeśli mamy kilka rodzajów mięty to wymieszajmy je w różnych proporcjach. Tak po prostu w Indiach mówią na wszelkiego rodzaju dipy, które powstały na bazie jogurtu naturalnego. Mam to szczęście, że na grządce mam kilka odmian mięty. Ale plus jest taki że rośnie na każdym podłożu. Najczęściej są one z dodatkiem przypraw (głównie ziół) podawany jako część dania głównego. Jeśli macie tylko miejsce i możliwość kupcie i posadźcie sobie kilka odmian.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/dodatki/dipysosy/dip-mietowy/