Paprykarz pieczony "fit" z pieczarek i ziemniaków

Kami
Obiad
09.05.2016 9:09
Paprykarz pieczony "fit" z pieczarek i ziemniaków

Postaw na ogniu, wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu często mieszając, aż warzywa będą całkowicie miękkie, a sos stanie się gęsty. Wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj przez 20 minut, w połowie zapiekania przemieszaj, by pieczarki i warzywa równomiernie się podpiekły. Upieczone warzywa przełóż do dużej patelni lub rondla, dodaj bulion, oba rodzaje papryki w proszku, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przykryj i odstaw na kilka minut, by smaki się tak cudnie ze sobą połączyły. Ułóż w niej pieczarki, cebulę i ziemniaki, tak by się nie pomieszały ze sobą. Obrane i wypłukane ziemniaki pokrój na kostkę o boku około 1 i 1/2 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Paprykarz_pieczony_fit_z_pieczarek_i_ziemniakow-21279p.html