Zacznę może od tego, że ser zmiksowałam chwilę w robocie kuchennym (z końcówką z nożem), ale oczywiście nie musicie tego robić, wystarczy rozgnieść go widelcem. Składniki: 250 g twarogu półtłustego 5 rzodkiewek pół pęczka szczypiorku 1 bardzo mały ząbek czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego pół łyżeczki oliwy extra virgin (opcjonalnie) sól Może to po prostu bardziej siedziało mi w głowie, bo przecież jak coś jest babcinego to musi być lepsze (najczęściej?). A to przecież zwykły ser, trochę jogurtu, zielenina i już, nie da się tego zepsuć. Ilość tych dodatków jest dowolna, nie musicie ściśle trzymać się moich propozycji. Milion razy przygotowywałam go u niej w domu i zawsze smakował tak jak trzeba. Trochę się obawiałam, że przegnę, ale nie, był ekstra. I robię go dokładnie tak jak nauczyła mnie babcia i zawsze jest pyszny.