Potrzebujemy: - 3 niewielkie cukinie - 3-4 małe ziemniaki - 1 średniej wielkości cebula - 3 ząbki czosnku - 2-3 niewielkie różyczki brokuła (do podkreślenia koloru i smaku :) - 3 ziarna ziela angielskiego - 2 liście laurowe - pieprz, sól i pieprz ziołowy do smaku - odrobina oliwy Przygotowanie: 1. Cukinie myjemy i kroimy w kostkę (jeżeli cukinia jest młoda nie musimy jej obierać i wydrążać pestek- kiedy jednak używamy jednej dużej cukinii z grubą skórką, wtedy lepiej ją obrać oraz wyjąć środek z pestkami). 4. Cebulę podpiekamy nad ogniem bądź przysmażamy na patelni (bez oleju) - następnie kroimy w ćwiartki lub ósemki i dorzucamy do naszego garnuszka. Najprostsza zupa krem z cukinii, którą zrobimy w około pół godzinki! :) 3. Obrany czosnek rozgniatamy płaską częścią noża, aby jego aromat się uwolnił i kroimy na mniejsze części. Po ugotowaniu wyjmujemy ziele angielskie i liście laurowe i blendujemy całość na gładką masę. 8. 2. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. 6. Wszystkie warzywa zalewamy wodą (nalewamy tyle wody, aby zakryła warzywa) i wstawiamy do gotowania. Przepis na około 4-5 porcji