Składniki: ćwierć średniego dojrzałego arbuza 750 ml wody 3 cytryny 2 limonki 1 łyżka cukru (opcjonalnie) parę liści mięty kostki lodu Miąższ arbuza wydrążamy, wrzucamy do blendera razem z wodą, miksujemy, przecedzamy przez sito, przelewamy do dzbanka. Dodajemy do niego soki z cytrusów (z paru można odciąć kilka plasterków i wrzucić je do lemoniady), liście mięty, cukier, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Lemoniada Lemoniada z ogórkami Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami Lemoniada Lemoniada truskawkowo-arbuzowa Planów miałam milion, bo mieliśmy do dyspozycji chatę z ogrodem. Jest jeszcze chłodnik, ale co do niego jeszcze mam wątpliwości.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/lemoniada-arbuzowa/