Satay z indyka

Ewelina
Obiad
03.05.2016 22:06
Satay z indyka

Satay to malajsko / indonezyjskie danie składające się z kawałków lub plasterków mięsa ( kurczaka, jagnięciny, wołowiny, ryby, itp.) nabitych na patyczki, które później są grillowane i podawane z ostrymi sosami. Satay z indyka grillujemy w opiekaczu jednocześnie z obu stron kilka minut z każdej strony. Satay to takie nasze polskie szaszłyki, mogą być pokrojone w kostkę lub pokrojone w paseczki, zwinięte w harmonijkę i nabite na patyczki. Satay jest pikantny gdyż do marynowania mięsa indyka wykorzystałam 2 łyżki musztardy z chili i imbirem, 1 łyżkę oliwi i 1 łyżeczkę syropu miodowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/dania-z-grilla/satay-indyka-pikantny/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Ewelina