Składniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka margaryny do posmarowania papieru 2 łyżki kakao Na masę: Maliny lody Carte d’Or Chocolate Brownie Polewa to 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w 50 ml śmietanki 30% i maliny do dekoracji Przygotowanie: Białka z jajek wbijamy do miski, w której będziemy przygotowywać ciasto na biszkopt, a żółtka przekładamy do osobnego naczynia. Biszkopt wraz ze ściereczką odwijamy, ściereczkę usuwamy i smarujemy biszkopt grubą warstwą lodów czekoladowych z brownie, w lody wciskamy świeże maliny i całość dokładnie zwijamy. Sugerowana cena detaliczna: 18,49 zł. ATRYBUTY DO PODKREŚLENIA: – wysoka jakość składników – lody Premium – w firmie rozetek, które można wygodnie wyjąć z pudełka i są gotowe do nałożenia na talerz Roladę biszkoptową z lodami zawijamy ciasno w folię aluminiową, skręcamy jej końce i wkładamy na ok. 1 godz. do zamrażalnika. Dzięki temu w zaledwie kilka sekund możemy cieszyć się w domu ekskluzywnym deserem rodem z najwspanialszych kawiarni – doskonałej jakości i pięknie podanym. Ubitą pianę łączymy z żółtkami, dodajemy przesianą mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia, oraz 2 łyżki kakao, mieszamy całość łyżką najlepiej silikonową. W czasie gdy biszkopt stygnie wyjmujemy z zamrażalnika lody, aby delikatnie zmiękły i były łatwe do smarowania. Ekspresowa rolada biszkoptowa z lodami i malinami: Przepis na dużą blachę ok. 35 x 25 cm Biszkopt wykorzystany w przepisie jest idealny do rolad, ciast z owocami i tortów.