Bruschetta z pomidorami, papryką i bazylią Maugo&Paszko - 1 mała bagietka- 1 pomidor- 1/4 papryki czerwonej- 1 ząbek czosnku- kilka liści świeżej bazylii- pół łyżeczki sosu sojowego- oliwa z oliwek- sól, pieprz- płatki drożdżowe nieaktywne (opcjonalnie)1. Pomidora, paprykę i liście bazylii siekamy bardzo drobno. Dawniej była to strawa dla włoskich rolników, dzisiaj bruschetta znana jest w różnych zakątkach świata. Pomysł idealny nie tylko na śniadanie, ale również jako przystawka bądź imprezowa przekąska. 2. Blachę skrapiamy oliwą i kładziemy na niej pociętą w plastry bagietkę. Dodajemy sól, pieprz, odrobinę oliwy z oliwek i sos sojowy. 3. Pieczemy kilka minut w nagrzanym piekarniku, aż bułka będzie chrupiąca.