Składniki: 1,5 l wody 700 g passaty pomidorowej 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego lubczyku (opcjonalnie) szczypta cukru (opcjonalnie) sól pieprz lane kluski: 2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej sól Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki, gotujemy al dente w 1,5 l wody, z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Podobne przepisy: Kremowa pomidorowa z jarzynami z rosołu Zupa pomidorowa z pomidorów z puszki Zupa pomidorowa z makaronem Pomidorowa z tortellini Pomidorowa z wędzoną papryką, fasolą i ziemniakami I żeby nie było znowu walk o to, czy ma być z ryżem czy z makaronem, jest z lanymi kluskami. Gęsta zupa pomidorowa z ryżem Zupa pomidorowa z kaszą i szczypiorkiem Gęsta pomidorowa z pesto i mozzarellą Toskańska zupa pomidorowa Zupa pomidorowa Z jajek, mąki i szczypty soli wyrabiamy w misce lejące ciasto, jeżeli wyszło Wam za gęste, dolejcie odrobinę wody. Jest więc prosta zupa pomidorowa, którą to lubi większość z nas.