SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I JAJKIEM

Gosia
Sałatki
20.04.2016 22:15
SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I JAJKIEM

SKŁADNIKI: brokuł – 1 średni feta – 250 g kukurydza – 1 puszka fasola czerwona– ½- 1 puszki jajka na twardo – 4 szt. SOS: 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu + u mnie rzeżucha SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo, około 8 minut od zawrzenia wody. Staram się, aby warzywa i owoce gościły na moim talerzu nie zależnie od pór roku, jednak to właśnie wtedy, gdy za oknem wszystko budzi się do życia zachciewa mi się koktajli, sałatek, zielonych past. Sałatka z pewnością sprawdzi się jako śniadanie, zaspokoi głód w czasie lunchu, a obecność jajek i rzeżuchy kwalifikuje ją automatycznie do Wielkanocnego menu. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, wsypujemy szczypt soli i szczypt cukru i gotujemy bez przykrycia około 5-6 minut. W misce układamy na przemiennie: brokuły, jajka, feta, fasolka, kukurydza, sos. Ostatnia zachcianka na sałatkę przyczyniła się do wyprodukowania tej z poniższego przepisu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qulinarna.com/2016/04/19/salatka-z-brokulami-feta-i-jajkiem/