Teraz przedstawiam kolejną wersje makaronu ze szpinakiem i kurczakiem tyle, że w nieco innym sosie z dodatkiem sera pleśniowego, który wspaniale podkreśla smak szpinaku. składniki: 300 g makaronu, u mnie gruba wstążka 400 g piersi z kurczaka 250 g szpinaku, u mnie jeszcze z własnych zapasów mrożony grubo siekany 150 g śmietanki 30 % 100 g sera pleśniowego, dałam Lazur turkusowy olej do smażenia sól,pieprz Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Na blogu jest już wersja makaronu ze szpinakiem i fetą oraz makaronu ze szpinakiem i kurczakiem. Uwielbiamy szpinak pod każdą postacią i często gości na naszym stole. Wszystko razem smażyć aż ser się rozpuści i sos nieco zgęstnieje. Szpinak idealnie komponuje się z wieloma składnikami. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na odrobinie oleju.