Porcja dla 2 osób Składniki: 1 batat ok 150 g 1 jajko mały pęczek pietruszki (ok 3 łyżek) 1 ząbek czosnku sól i pieprz pól awokado 1 mały pomidor 2 jajka w koszulce Następnie jajko wyciągamy na dużej łyżce i przekładamy na kilka sekund do miseczki z zimną wodą, następnie delikatnie osusz je papierowym ręcznikiem. W rondlu z gotującą się wodą i odrobiną soli zrób wir łyżką, w środek wirku wrzuć delikatnie jajko. Wszystko mieszamy i formujemy dwa kotlety, które układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowy i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C. Ja trzymam jajko ok 1 minuty wtedy jest bardzo płynne w środku i wręcz idealne :) I składamy Twojego burgera, na kotlet układamy pomidor, awokado i jajko, wszystko oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą.