Warzywa faszerowane mięsem, szpinakiem i kaszą bulgur

Monika
Obiad
21.08.2020 22:52
Warzywa faszerowane mięsem, szpinakiem i kaszą bulgur

składniki: 2 średnie cukinie 2 papryki czerwone 2 papryki białe farsz 800 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 100 g kaszy bulgur 300 g szpinak, dałam mrożony grubosiekany z własnych zapasów sól, pieprz ser żółty do posypania Takim pysznym farszem nadziałam cukinie oraz papryki czerwone i białe bo akurat te warzywa miałam pod ręką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180/190 C i zapiekać aż warzywa będą miękkie, ok 30 minut. Szpinak wrzucić na patelnię, rozmrozić i odparować nadmiar wody, wystudzić. Zmieliłam łopatkę i wymieszałam z kaszą bulgur oraz szpinakiem, który miałam zamrożony. Cukinię lekko posolić i odłożyć na ściereczkę wydrążoną stroną do dołu. Lubimy faszerowane warzywa więc znowu coś zmieszałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2020/08/warzywa-faszerowane-miesem-szpinakiem-i.html