Jajecznica z lebiodą

Monika
Śniadania
22.05.2018 10:54
Jajecznica z lebiodą

Pamiętajcie, że można używać młodych listków lebiody bo starsze już kwitnące roślinki - zarówno liście jak i nasiona są trujące (trzeba je wcześniej obgotować i wylać wodę więc lepiej nie ryzykować). składniki: 1 spora garść listków lebiody 3-4 jajka sól z pieprzem Kamis małsło do smażenia Lebiodę dodawałam też do mini tart a w towrzystwie innych zielonych listków, tym razem lebiada w wersji solo. Chwast ten rozplenił się w moich warzywkach i musiałam go usunąć a że można go zjeść więc nieco go wykorzystałam. Rozgrzać patelnię z odrobiną masła i wrzucić listki lebiody,chwilkę przesmażyć. Listki lebiody można zastapić i użyć szpinaku czy też młodej pokrzywy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2014/06/jajecznica-z-lebioda.html