składniki: 500 g kiszonej kapusty 400 g dobrej cienkiej wiejskiej kiełbasy 250 g makaronu łazanki 1 duża cebula 2-3 listki laurowe 1 duża cebula 2-3 listki laurowe 4-5 ziarenek angielskiego ziela olej sól,pieprz sól,pieprz woda Kiszoną kapustę przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa razy. Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodać ugotowaną wcześniej kapustę oraz łazanki. Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodać ugotowaną wcześniej kapustę oraz łazanki. Zalać wodą, dodać listki laurowe i angielskie ziele oraz odrobinę soli i pieprzu. Zalać wodą, dodać listki laurowe i angielskie ziele oraz odrobinę soli i pieprzu. Ugotowaną kapustę odcedzić z nadmiaru wody najlepiej na durszlaku. Ugotowaną kapustę odcedzić z nadmiaru wody najlepiej na durszlaku. Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i zeszklić pokrojoną cebulę. Kiszoną kapustę przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa razy. Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i zeszklić pokrojoną cebulę.