czubata łyżka majeranku sól 2 listki laurowe olej kokosowy 1 l gorącej wody 2 łyżki mąki pszennej Ćwiartki z kurczaka dokładnie umyć i osączyć. składniki: 3 ćwiartki z kurczaka (ok 1 kg) 2 duże cebule 1 Rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i obsmażyć kawałki kurczaka ze wszystkich stron, tak aby mięso zmieniło kolor. Płyn, który pozostał w garnku ( powinno go zostać ok pół litra) zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Kawałki kurczaka czyli ćwiartki czy udka/pałki najczęściej piekę w piekarniku. Gdy mięso będzie już miękkie przełożyć je na talerz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/11/kurczak-duszony-z-cebulka-i-majerankiem.html