- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 40 min
Składniki
Lubicie wyzwania? no to proszę... obiad bez mięsa, ryby, laktozy, glutenu, jajek a jednak da Wam dużego kopa energetycznego. Len to nie jest smakołyk lecz dzięki swoim właściwością klejącym świetnie zamyka w formie wegańskiego kotlecika przeróżne smakołyki takie jak orzechy nerkowca czy morwę białą. Możemy go dostać w wygodnej zmielonej postaci. Muszę wspomnieć że len to mistrz we wspomaganiu metabolizmu, lekarz jeśli chodzi o prawidłowe trawienie i genialna odżywka dla mózgu dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym. W daniu też zawarłem pestki moreli które dzięki uprażeniu z solą himalajską świetnie wprowadzą do organizmu zbawienną witaminę B17. Zapraszam do przygotowania :)
Przepis
Czas przygotowania: 30-40 minut
Dla 1 osoby (Sos starczy na 2-3 osoby)