Kotlety jaglane z sosem z dyni

Anna
Obiad
27.10.2016 16:36
Kotlety jaglane z sosem z dyni

Składniki

8 jaj
1 szklanka surowej kaszy jaglanej
10 cm pora
1 jajko
5 płaskich łyżek bułki tartej
1 łyżka koperku - może być suszony
sól i pieprz do smaku
bułka do panierowania
olej rzepakowy do smażenia

Składniki na sos z dyni
0,5 kg dyni 
2 łyżki koncentratu pomidorowego
150 ml przegotowanej wody
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku

Przepis

Jak zrobić kotlety z kaszy jaglanej

Jajka gotujemy na twardo. Pora kroimy w kosteczkę, odkładamy na bok. Kaszę wsypujemy na gęste sito, i przelewamy wrzącą wodą trzy razy, aby pozbyć się goryczki. Następnie kaszę gotujemy do miękkości ok. 20 minut. W tym czasie obieramy jajka i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.............