Składniki
8 jaj
1 szklanka surowej kaszy jaglanej
10 cm pora
1 jajko
5 płaskich łyżek bułki tartej
1 łyżka koperku - może być suszony
sól i pieprz do smaku
bułka do panierowania
olej rzepakowy do smażenia
Składniki na sos z dyni
0,5 kg dyni
2 łyżki koncentratu pomidorowego
150 ml przegotowanej wody
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
Przepis
Jak zrobić kotlety z kaszy jaglanej
Jajka gotujemy na twardo. Pora kroimy w kosteczkę, odkładamy na bok. Kaszę wsypujemy na gęste sito, i przelewamy wrzącą wodą trzy razy, aby pozbyć się goryczki. Następnie kaszę gotujemy do miękkości ok. 20 minut. W tym czasie obieramy jajka i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.............