Pieczona biała kiełbasa

Dagmara
Wielkanoc
18.03.2016 16:09
Pieczona biała kiełbasa

Składniki dla 3-4 osób: 600 g surowej białej kiełbasy 3 ząbki czosnku w łupinkach 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki 1 duża cebula pokrojona w piórka 3 łyżki oleju 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz Do podania: chrzan CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Białą kiełbasę nakłuwamy widelcem co kilka centymetrów. Pyszna, lekko spieczona z zewnątrz biała kiełbasa, zapiekana z czosnkiem i cebulką. Naczynie do zapiekania smarujemy łyżką masła, wykładamy kiełbasę, cebulę i czosnek. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/03/pieczona-biaa-kiebasa.html