Schab z pończochy, czyli domowa wędlina ok 11 dni Składniki: 1200 g schabu wieprzowego bez kości 1/2 szklanki cukru niepełne 1/2 szklanki soli 1/2 łyżki stołowej peklosoli 1,5 łyżki suszonego majeranku 1 łyżka suszonego tymianku 5 dużych ząbków czosnku 1 łyżka młotkowanego czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonej kolendry Wykonanie: Mięso myjemy, wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym i nacieramy dokładnie cukrem. W tym czasie 2 -3 razy odlewamy z mięsa płyn, który się pojawił. W tym czasie 2 -3 razy odlewamy z mięsa płyn, który się pojawił. Po upływie dwóch dób mięso płuczemy z cukru, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy solą wymieszaną z peklosolą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/12/schab-z-ponczochy-ii-czyli-domowa.html