Kruche ciasto na babeczki: 200 g mąki jasnej orkiszowej 90 g masła lub margaryny 50 g cukru pudru 1,5 łyżki kwaśnej śmietany 2 żółtka Nadzienie budyniowe: 1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 200 ml mleka 2 łyżeczki cukru Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na placek grubości ok 3-4 mm i wycinamy krążki, którymi wylepiamy metalowe foremki. Babeczki orkiszowe z budyniem Tym razem, coś w sam raz na wielkanocny stół lub do koszyczka ze święconką. Zamiast 250 ml mleka bierzemy 200 ml, tak aby budyń do nadziania babeczek był gęstszy. Babeczki z kruchego ciasta, z mąki jasnej orkiszowej, nadziewane budyniem. Budyniu nie nakładamy zbyt dużo, aby podczas pieczenia babeczki się nam nie rozklejały. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy dokładnie w misce tworząc kulę. W tym czasie gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu.