Jabłkowa herbata

Ewelina
Koktajle
10.09.2014 20:15
Jabłkowa herbata

Przepis

STRONA GŁÓWNA O MNIE KONTAKT WSPÓŁPRACA FAQ

WRZ

4

2014

RAW | JABŁKOWA HERBATA

Niemcy uwielbiają opijać się złocistym piwem, ale można u nich skosztować też bezalkoholowych napojów.

Najczęściej są to świeżo wyciskane soki z dodatkiem gazowanej wody, czy multiwitaminy ;)

Całkiem podobnie, jak u nas ... Chociaż mi się wydaje, że naszym narodowym napojem jest kompot.

Tytułowa jabłkowa herbata to połączenie zielonej herbaty z owocowymi sokami i przyprawami.

Bardzo smaczna kompozycja. Idealna na walkę z jesienną aurą.

2 szklanki świeżo wyciśniętego soku jabłkowego

1 1/2 szklanki zielonej herbaty, świeżo parzonej

Sok z 1/2 cytryny

Sok z 1/2 pomarańczy

Szczypta cynamonu

Szczypta goździków

Syrop klonowy /lub inny słodzik do smaku

Składniki wymieszajcie ze sobą za pomocą blendera kielichowego, bądź shakera ręcznego.

W cieplejsze dni dodajcie kostki lodu.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną