Przepis
STRONA GŁÓWNA O MNIE KONTAKT WSPÓŁPRACA FAQ
WRZ
4
2014
RAW | JABŁKOWA HERBATA
Niemcy uwielbiają opijać się złocistym piwem, ale można u nich skosztować też bezalkoholowych napojów.
Najczęściej są to świeżo wyciskane soki z dodatkiem gazowanej wody, czy multiwitaminy ;)
Całkiem podobnie, jak u nas ... Chociaż mi się wydaje, że naszym narodowym napojem jest kompot.
Tytułowa jabłkowa herbata to połączenie zielonej herbaty z owocowymi sokami i przyprawami.
Bardzo smaczna kompozycja. Idealna na walkę z jesienną aurą.
2 szklanki świeżo wyciśniętego soku jabłkowego
1 1/2 szklanki zielonej herbaty, świeżo parzonej
Sok z 1/2 cytryny
Sok z 1/2 pomarańczy
Szczypta cynamonu
Szczypta goździków
Syrop klonowy /lub inny słodzik do smaku
Składniki wymieszajcie ze sobą za pomocą blendera kielichowego, bądź shakera ręcznego.
W cieplejsze dni dodajcie kostki lodu.