SKŁADNIKI: szklanka mąki jaglanej 1/4 szklanki mąki gryczanej 1/4 szklanki sezamu 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1/4 szklanki oleju kokosowego ok 9 łyżek wody + sezam do posypania WYKONANIE: Wszystkie składniki blendujemy razem, następnie układamy na papierze do pieczenia i formujemy z ciasta płaski prostokąt (łatwiej nam będzie jeśli posmarujemy ręce olejem kokosowym). Mam dla was zdrową i bezglutenową alternatywę, dla tego rodzaju dobroci: domowe, wegańskie krakersy z sezamem, o które zabiega każdy: gość, czy domownik. Ciasto kroimy na mniejsze prostokąty (nie musimy ich oddzielać- po upieczeniu same się od siebie odłamią).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthy-dreams.blogspot.com/2016/03/bezglutenowe-krakersy-z-sezamem.html