Składniki na blaszkę 25x33cm: Na biszkopt: 5 jaj niepełna szklanka cukru kryształu niepełna szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia Na masę cytrynową: pół szklanki soku z cytryny 2 budynie śmietankowe 200g cukru 250g margaryny Na masę śmietankowo-cytrynową: 0,5 l śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 250ml wody Do nasączenia: pół szklanki przegotowanej i wystudzonej wody łyżka cukru 2 łyżki soku z cytryny SMACZNEGO! Składniki na blaszkę 25x33cm: Na biszkopt: 5 jaj niepełna szklanka cukru kryształu niepełna szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia Na masę cytrynową: pół szklanki soku z cytryny 2 budynie śmietankowe 200g cukru 250g margaryny Na masę śmietankowo-cytrynową: 0,5 l śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 250ml wody Do nasączenia: pół szklanki przegotowanej i wystudzonej wody łyżka cukru 2 łyżki soku z cytryny Z masy odkładamy kilka łyżek do dekoracji, resztę wykładamy na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy na kilka minut do stężenia do lodówki. Z masy odkładamy kilka łyżek do dekoracji, resztę wykładamy na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy na kilka minut do stężenia do lodówki. W odstawionej połowie szklanki płynu rozpuszczamy budynie, wlewamy na gotującą się wodę z cukrem. W odstawionej połowie szklanki płynu rozpuszczamy budynie, wlewamy na gotującą się wodę z cukrem. Biszkopt nasączamy wodą zmieszaną z cukrem i sokiem z cytryny. Biszkopt nasączamy wodą zmieszaną z cukrem i sokiem z cytryny. Z tego odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem. Z tego odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem. Na koniec powoli dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec powoli dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wystudzony biszkopt wyjmujemy z blaszki, zdejmujemy papier i wkładamy z powrotem do formy. Wystudzony biszkopt wyjmujemy z blaszki, zdejmujemy papier i wkładamy z powrotem do formy. Wylewamy na blaszkę (u mnie 25x33cm) wyłożoną papierem do pieczenia (samo dno). Wylewamy na blaszkę (u mnie 25x33cm) wyłożoną papierem do pieczenia (samo dno). Masa śmietankowo-cytrynowa: kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dobrze miksujemy. Masa śmietankowo-cytrynowa: kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dobrze miksujemy. Masa cytrynowa: sok z cytryny uzupełniamy wodą do objętości 500ml.