Frytki z selera

kardamonovy
Przekąski
29.02.2016 11:43
Frytki z selera

Składniki: 1 bardzo duży korzeń selera 1 łyżka oleju rzepakowego płaska łyżeczka suszonego oregano szczypta pieprzu cayenne (lub więcej) sól (przepis na 2 porcje) Frytki pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w 180 stopniach z termoobiegiem, około 30 minut, aż do zrumienienia. Zupa z selera należała zdecydowanie do moich smaków, więc po frytkach nie spodziewałam się niczego innego. Z wątpliwościami zapytałam czy spróbuje, bo tak na dobrą sprawę nie miałam nic innego. Korzystając z tego, że My gdzieś biegał, mogłam w spokoju kucharzyć po swojemu – dla siebie. Ilość cayenne jednak w tym przepisie, naprawdę nie jest zabójcza. Pieprz cayenne możecie zastąpić słodką papryką, jeżeli nie lubicie pikantnych potraw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/frytki-z-selera/