,,PANNA COTTA Z MALINAMI’’

Agnieszka

Desery

23.02.2016 8:50

,,PANNA COTTA Z MALINAMI’’

Różyczki Panna Cotta przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny lub 2 listki żelatyny + 1/4 szklanki wody Sos malinowy: 200 g malin 1 łyżka cukru Wykonanie: Elastyczna, wykonana z silikonu, który pozwala na łatwe i szybkie wyjęcie babeczek z formy Formy Pavoni to idealny sposób na urozmaicenie domowych świąt, przyjęć urodzinowych i imprez organizowanych dla dzieci. Jest to deser na bazie śmietanki, cukru i wanilii. To bardzo prosty do przygotowania deser, który tak naprawdę można wyczarować z niewielkiej liczby składników. Mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy na bardzo małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Niesamowita forma na babeczki kształcie kwiatów róży: estetyczne wykonanie i wyśmienity efekt już upieczonych ciasteczek. Nasionka laski wanilii dodajemy do podgrzanego mleka i śmietanki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/panna-cotta/