Mięsko pokroiłam w kostkę a na bardziej uroczysty obiad może być też w plastrach. składniki: 700 g karkówki 750 ml gorącej wody 3 listki laurowe sól, pieprz 2-3 łyżki chrzanu ze słoiczka 3 łyżki śmietany 12 % 2-3 łyżki mąki pszennej Karkówkę pokroić w kostkę. Gotową karkówkę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie biała kasza gryczana i pikle w zalewie musztardowej. W międzyczasie wymieszać śmietanę z odrobiną wywaru z karkówki i mąką. Dodać listki laurowe, przykryć i dusić aż mięsko będzie miękkie. Tym razem polecam karkóweczkę w sosie chrzanowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/02/karkowka-w-sosie-chrzanowym.html