Pół łyżeczki soli 20 g drożdży 1/4 szklanki mleka 50 g margaryny 1 jajo do smarowania ciasta Wykonanie: Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Idealne na świąteczne śniadanie oraz na lekką przekąskę w ciągu dnia! Składniki: 250 g mąki tortowej 1 jajko 2 łyżki cukru Ciasto dzielimy na około 10 części, formujemy małe kulki, następnie przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przycinamy je czystymi nożyczkami, nadając kształt uszu. Smarujemy każdego rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 15 minut tak by nabrały rumianych kolorów. Wlewamy wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy około 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://podrozwkulinaria.pl/wielkanocne-kroliczki-3/