składniki: 1 l soku koloru pomarańczowego typu kubuś 3 budynie waniliowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki cukru 2 opakowania ciastek delicja 400 ml śmietanki 30 % starta biała i gorzka czekolada do posypania biszkopty do wyłożenia formy Gdy sok się zagotuje wlać rozmącone budynie, energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudki. Do gorącego budyniu wsypać jedną galaretkę brzoskwiniową i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Gdy masa będzie letnia ułożyć na niej delicje, galaretką do góry. Zainspirowałam się przepisem z bloga Takietampichcenie i przygotowałam Kubusia w wersji bez pieczenia. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby ciasto dobrze stężało. Pomarańczową masę budyniową nieco przestudzić i wylać na biszkopty. Zamiast biszkoptu dałam na spód ciastka biszkopty.