Churros z czekoladą

Elżbieta
Desery
04.02.2016 20:00
Churros z czekoladą
  • Czas gotowania: 3 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

250 ml wody

3 jajka

2 łyżki cukru

30 g masła

szczypta soli

cukier puder do posypania

olej do smażenia

Przepis

Wodę gotujemy z masłem, solą i cukrem.

Gdy masło się rozpuści, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy,

aż ciasto zacznie odchodzić od garnka.

Do ciasta stopniowo dodajemy jajka, cały czas miksując.

Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.

W głębokim garnku rozgrzewamy olej i wyciskamy na niego porcje ciasta, tworząc długie paski.

Smażymy na złoto-brązowy kolor.

Wyjmujemy na ręcznik papierowy.

Churros posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!