Bezy

Ann
Desery
29.01.2016 12:49
Bezy

Osobiście bezików nie lubię- jak dla mnie są zdecydowanie za słodkie ale czego się nie robi dla ciężarnej kobiety- bo jej przecież odmawiać nie można ;) Składniki: Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek i odłożyć je do miseczki. Białka ubić na sztywno- można zrobić test- wystarczy przekręcić do góry nogami miskę- gdy biała pozostaja w misce znaczy, że masa jest porządnie ubita. Bardzo chciałam zrobić niebieskie beziki- w związku z tym dodałam odrobinkę barwnika w żelu- jednak bezy nie wyszły. Białka zacząć ubijać na niskich obrotach i gdy białka się trochę spienią dodać do nich sól, miksować do jej rozpuszczenia się. Bezy włożyć do nagrzanego do 130 stopni piekarnika i suszyć je przez około 70 minut bądź do czasu, aż będą z zewnątrz suche i nie będą się kleiły. Ostatnio moja znajoma która jest w ciąży oznajmiła, że ma wielką ochotę na domowe beziki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2016/01/bezy.html