Metrowiec

Ann
Ciasta
27.01.2016 13:45
Metrowiec

Ciacho podałam na porcelanie Bogucice- seria Jesień - 4 jajka - 8 łyżek wody - 26 dkg mąki - 26 dkg cukru - 10 łyżek oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao Masa: - 0,5 l mleka - 0.5 szklanki cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 żółtka - kostka masła 82% Następnie pokroić je w kromki średnicy minimum 1,5 cm. Masa: 0,5 szklanki mleka zostawić a resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i całość podgrzewać do czasu, aż cukier się rozpuści a mleko zacznie się gotować. Smacznego ;) Masa: 0,5 szklanki mleka zostawić a resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i całość podgrzewać do czasu, aż cukier się rozpuści a mleko zacznie się gotować. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Gotowe ciasto podzielić na dwie części do jednej z nich dodać 2 łyżki kakao i delikatnie wymieszać, do połączenia się składników. Następnie rozmieszane mąki dodać do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. Następnie rozmieszane mąki dodać do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. W między czasie w pozostawionym mleku rozmieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i żółtkami. W między czasie w pozostawionym mleku rozmieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i żółtkami. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka, delikatnie wmieszać je do masy żółtkowej- uważać aby piana nie padła. W między czasie połamać na drobne kawałki czekoladę. W między czasie połamać na drobne kawałki czekoladę. Do masy żółtkowej dodać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2016/01/metrowiec.html#more