Burgery z łososia

Izabela
Obiad
20.11.2015 15:42
Burgery z łososia

Składniki

1. 300 gr łososia

2. jedna torebka ryżu brązowego (albo białego, ale staraj się jeść brązowy)

3. 150 gr – 200 gr szpinaku

4. jedno jajko

5. przyprawy według uznania

Przepis

1. Rozdrobnij łososia i włóż go do miski. Dodaj do niego ugotowany ryż (brązowy ryż trzeba gotować dłużej niż biały) oraz rozdrobniony, ugotowany szpinak.

2. Do tej mieszanki dodaj sól, pieprz i zioła według uznania. Na koniec dodaj jajko, łyżkę oliwy i delikatnie wszystko wymieszaj.

3. Teraz uformuj kotleciki. W zależności od wielkości wyjdzie od 6 do 8 kotlecików. Dłonią posmaruj kotleciki oliwą i ostrożnie ułóż na patelni.

4. Smaż na wolnym ogniu około 3 minut z każdej strony, aż do zarumienienia.