Składniki
W dniu dzisiejszym miałam okazję skosztować pysznych bagietek. Zostały przygotowane na dwa sposoby z krewetkami na ostro oraz z kiełbasą i pieczarkami.
I wersja bagietka z krewetkami:
- ser żółty (starty)
- krewetki koktajlowe
- pietruszka
- ostra papryka
Krewetki podsmażamy wcześniej na maśle przez 2-3 minuty.
II wersja z bagietka kiełbasą:
- ser żółty (starty)
- kiełbasa
- pieczarki
- papryka
- cebula
W drugiej wersji podsmażamy cebulę, pieczarki oraz paprykę jeszcze przed wsadzeniem bagietek do piekarnika.
Przepis
Środek bagietek wydrążamy. Powinny nam powstać łódeczki.
Gotowe nadzienie wkładamy do bagietek a następnie posypujemy startym serem.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20 minut, aż nadzienie się przyrumieni.
Podajemy od razu ciepłe!
Dziękujemy Tomku za zdjęcia oraz miły wieczór. Bagietki były pyszne!
-