- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Składniki
ciasto francuskie 275 g
cukier drobny kryształ 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
Przepis
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 °C, płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Płat ciasta francuskiego, rozwinąć posypać cukrem i cynamonem. Ciasto zwinąć w dwa rulony krótszymi bokami do środka tak aby na środku stykały się ze sobą. Zrolowane ciasto pokroić na 1 cm kawałeczki, wykładać na blaszkę z zachowaniem niewielkiego odstępu. Dodatkowo wierzch ciasteczek można posypać mieszanką cynamonu i cukru w zależności od upodobać aromatu przyprawy. Piec w nagrzanym piekarniku do 15 minut w temperaturze 200 °C, upieczone wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, palmiery maczać w polewie czekoladowej.